30 شهریور،21 سپتامبر، روز جهانی آلزایمر
30 شهریور، روز جهانی آلزایمر
مدیرعامل انجمن آلزایمر ایران با اشاره به اینکه هر ۳ ثانیه یک نفر در جهان به آلزایمر مبتلا می شود، گفت: یک سال تشخیص زودتر، ۵ سال معلولیت ناشی از آلزایمر را کاهش می دهد.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، آمارهای وزارت بهداشت و سازمان ثبت احوال هم نشان میدهد کشورمان در سال های آینده با جمعیت عظیمی از سالمندان روبرو خواهد بود و اگر آمادگی لازم در این زمینه نباشد ، مشکلات و هزینههای سنگینی را برای خانوادهها و جامعه به بار خواهند آورد.
هرساله در 30 شهریور که مصادف است با روز جهانی آلزایمر، برنامه هایی برای آشنایی بیشتر با این بیماری انجام می شود.
معصومه صالحی ، مدیرعامل انجمن آلزایمر ایران در برنامه روی خط خبر شبکه خبر گفت: با توجه به شیوع آلزایمر و سالمندی در جهان، فدراسیون انجمن جهانی آلزایمر تشکیل شده است که 88 کشور در آن عضویت دارند و 21 سپتامبر یا 30 شهریور روز جهانی آلزایمر به منظور آگاهی رسانی و پیشگیری و کاهش ابتلاء به این بیماری در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به هزینه های سنگین بیماری و تبعات مادی و معنوی آن بر جامعه و خانواده تصریح کرد: از این رو از دو سال پیش یک ماه کامل و ماه سپتامبر به عنوان ماه جهانی آلزایمر در نظر گرفته شده است .
وی تشخیص آشکار بیماری را از 65 سالگی به بعد و علامت مشخصه آن را دمانس یا فراموشی عنوان کرد.
عضو انجمن آلزایمر ایران، با اشاره به متفاون بودن دمانس با آلزایمر گفت: دمانس بر اثر بیماری هایی همچون تیروئید یا بیماری های عفونی و مصرف زیاد مواد مخدر ایجاد می شود که با درمان این بیماری ها در برخی موارد دامنس هم مرتفع می شود.
خانم صالحی ادامه داد: شصت درصد دمانس به آلزایمر منجر می شود و با توجه به وجود تخمینی 700 هزار مبتلا به دمانس در کشور و با توجه به اینکه 25 درصد جمعیت ایران در 20 تا 30 سال آینده سالمند خواهند بود و شیوع این بیماری 3 برابر خواهد شد برنامه ریزی برای مقابله با این معضل ضروری است.
وی گفت: از این رو بر اساس برنامه معاونت اجتماعی وزارت بهداشت ، سند ملی دمانس توسط انجمن آلزایمر ایران تدوین شد و امیدواریم پس از طرح در شورای معاونان وزارت بهداشت و با تصویب وزیر بهداشت اجرایی شود.
عضو انجمن الزایمر ایران افزود: با توجه به بار سنگین اقتصادی و اجتماعی و روانی آلزایمر بر خانواده و جامعه، امسال سازمان جهانی بهداشت، این بیماری را در اولویت این نهاد جهانی قرار داد و تمام کشورها را ملزم کرد تا سال 2050 سند ملی دمانس را تدوین کنند.
خانم صالحی درباره اثرات این بیماری گفت: آلزایمر صرف نظر از هزینه های مستقیم اقتصادی بر خانواده، هزینه های پنهان دیگر همچون تهدید بهداشت روانی و جسمانی فرد پرستار بیمار و اعضای خانواده را در پی دارد. تاثیر مستقیم بر شغل فرد پرستار، ایجاد افسردگی و بیماریهای استخوانی در فرد نگهداری کننده بیمار ، افزایش تنش در اعضای خانواده که گاه منجر به طلاق می شود و نیز مشکلات تحصیلی فرزندان خانواده از جمله هزینه های پنهان این بیماری بر خانواده است .
وی ابراز امیدواری کرد: با تصویب سریعتر سند ملی آلزایمر در ایران گامی در جهت درمان و تشخیص زود هنگام بیماری در کشور برداشته شود.