ثروت در بیابان
بیابان ها منابع فراوانی در خود دارند.
انواع سنگ های قیمتی و فلزات گرانبها مانند طلا و نقره، از صخره های بیابانی، و نفت خام از اعماق این سرزمین ها استخراج می شود.
در صد سال گذشته این منابع از بیابان ها استخراج و در سراسر دنیا به فروش رسید که موجب ثروتمندی بعضی کشورهای بیابانی و ایجاد اشتغال برای مردم این کشورها شده است.
در کشورهای دیگر برای ایجاد کشتزارها و کشاورزی آب را به بیابان ها می آورد، به این منظور، کانال های آب یاری ساخته شده و چاه های عمیق حفر کرده اند. در برخی از کشورهای خاورمیانه، مقادیری از آب برای ایجاد زمین های گلف به کار گرفته شده که سبب جلب گردشگران برای دیدار از این منطقه شده است.
بیابان ها چه سرد و چه گرم از هوای آفتابی فراوانی برخوردارند. در کالیفرنیای آمریکا یک نیروگاه بزرگ خورشیدی، با دریافت پرتوهای خورشیدی آنها را به انرژی الکتریکی تبدیل می کند. کشاورزان کالیفرنیایی از انرژی خورشیدی برای انتقال آب به زمین های خود بهره می گیرند. آنان همچنین با استفاده مناسب از انرژی خورشیدی در گلخانه ها شرایط خوبی را برای رشد گیاهان فراهم می کنند.
جستجوی دانش در بیابان
قاره جنوبگان سرشار از مواد کانی به ویژه نفت و زغال سنگ است، اما این قاره یکی از اندک زیست گاه های طبیعی است. که هنوز دست نخورده باقی مانده است؛ از این رو، کشورهای سراسر دنیا توافق کرده اند از قطب جنوب فقط برای احداث ایستگاه های تحقیقاتی استفاده کنند.
برای حفظ شرایط زیستی این منطقه حداکثر هزار دانشمند اجازه دارند هم زمان در قاره جنوبگان زندگی و کار کنند.
نفت و درّ !
بخش عمده کشور عربستان سعودی پوشیده از بیابان های لم یزرع است، اما چاه های نفت این کشور، هر سال تقریبا یک چهارم نفت خام دنیا را فراهم میکند. خطوط لوله زیر زمینی، نفت را از چاه های نفت به پالایشگاه ها انتقال می دهد.
گونه های مختلف سنگ های قیمتی و رنگارنگ به ویژه درّ بیشتر در جنوب استرالیا یافت می شود.
در شهر معدنی و بیابانی کوبرپدی معدن چیان درون حفره های معدنی تخلیه شده و در جستجوی سنگهای قیمتی، خانه های راحتی برای خود ساخته اند.