کاوشگر فضایی نیوهورایزن

علم و تفکر

کاوشگر فضایی نیوهورایزن

این سفینه از فاصله ی ده هزار کیلومتری پلوتو و بیست و هفت هزار کیلومتری شاروم عبور خواهد کرد.

این سفینه سریع السیر ترین سفینه ای ست که تا به امروز پرتاب شده است.

 

در حالی که شکل و شمایل  من شبیه یک پیانوی بزرگ است، با سرعت سرسام آوری به سوی اعماق تاریک فضا پیش میروم. در سر راه خود از کمربند کویپر عبور خواهم کرد و امیدوارم به طور واضح پلوتو را تماشا کنم که تا به امروز هیچ سفینه ی کاوشگری از آن دیدن نکرده است. همچنین چهار چشمی مراقب  خواهم بود تا شاید حلقه ها یا قمرهایی را ببینیم که هنوز کشف نشده اند. به واسطه ی فاصله ی زیادی که از خورشید خواهم داشت در عرشه ام یک نیروگاه اتمی در مقیاس کوچک تعبیه شده است که نیروی پیشران من را تامین میکند.

این کاوشگر فضایی که آن را کاوشگر بین‌سیاره‌ای و یا «سیاره‌پیما» هم خوانده‌اند، نخستین فضاپیمایی است که به‌سوی پلوتو پرواز کرد و به مطالعه دربارهٔ این سیارهٔ کوتوله و پنج ماهِ تا کنون شناخته‌شدهٔ آن، به‌ویژه شارون، پرداخت. ماه‌های دیگرِ شناخته‌شدهٔ پلوتو: نیکس، و هیدرا و همچنین پی۴ و پی۵ هستند که اکنون به نام‌های سربروس و استوکس نام‌گذاری شده‌اند.

 آزمایشگاه فیزیک عملیِ دانشگاه جانز هاپکینز در این پروژه با مؤسسه تحقیقات جنوب غربی که پیمان‌کار اصلی این پروژه است از طریق تیم ویژه‌ای به رهبری آلن استرن همکاری دارد. افق‌های نو نتیجهٔ سال‌ها کار و تلاش بر روی پروژه‌های مختلفی است که از دهه ۱۹۹۰ فرستادن فضاپیمایی به سوی پلوتو در جریان بوده است.
افق‌های نو ویژگی‌های سیاره‌شناختیِ پلوتو و ماه‌های آن را بررسی و داده‌برداری کرده و یافته‌های خود را تدریجاً و در خلال کارهای دیگر خود ظرف ماه‌ها و سال آینده به زمین گزارش می‌کند. سفر طولانی این کاوشگر فضایی با رسیدن به پلوتو خاتمه نمی‌یابد، بلکه طبق برنامه‌ریزی‌های از پیش ‌انجام‌گرفته، کاوشگر فضایی افق‌های نو پس از گذر از کنار پلوتو به سراغ کمربند کویپر خواهد رفت تا دست‌کم با یکی از اجرام این کمربند نیز دیدار کند.
این کاوشگر بالاخره در ۱۴ ژوئیهٔ ۲۰۱۵ (۲۳ تیرماه ۱۳۹۴ خورشیدی) از کنار پلوتو گذشت و به‌سوی کمربند کویپر رهسپار شد.

تاریخ پرتاب:19 ماه ژنویه ی سال 2006 میلادی

عبور از نزدیک پلوتو: 14 ماه جولای سال 2015 میلادی

سرعت: 58352 کیلومتر بر ساعت