زندگی نامه شهید یوسف کلاهدوز

علم و تفکر

زندگی نامه شهید یوسف کلاهدوز

نام و نام خانوادگی : یوسف   کلاهدوز

محل تولد و تاریخ تولد قوچان1325/10/01
تاریخ شهادت 1360/07/07
محل شهادت کهریزک تهران
علت شهادت سقوط هواپیما

زندگی نامه


شهید یوسف کلاهدوز فرزند حسن، در اول دیماه 1325 در شهر «قوچان» در خانواده ای
متدین و باتقوا دیده به جهان گشود.با تربیت علوی رشد یافت و پیرو مولایش علی(ع) و سیدالشهدا(ع) بود. در تمام مراحل زندگی خویش آنان را الگوی خود قرار داده بود.

 وی از همان ابتدای کودکی، از هوش و حافظه سرشاری برخوردار بود. پس از طی دوران ابتدایی و راهنمایی، وارد دبیرستان نظام شد. پس از دریافت دیپلم، علی‌رغم انتظار نزدیکانش، در تاریخ 1334/7/1 از طریق شرکت در کنکور دانشکدة افسری به استخدام ارتش درآمد. پس از اتمام دوره دانشکده افسری، جهت طی دوره مقدماتی زرهی، به مرکز زرهی شیراز منتقل شد.

ایشان یکی از افسران علاقمند به میهن و مردم بود. در طول خدمت چندین بار به علت جدیت در امور محوله و... مورد تشویق قرار گرفت. وی جزء افسرانی بود که برای آموزش جنگ افراز چیفتن در تاریخ 1351/6/28 به مدرسه جنگ افراز مرکز زرهی انگلستان اعزام و در تاریخ 1351/8/12 به میهن بازگشت. ایشان دوره¬هایی از قبیل: دورة مقدماتی زرهی،  دوره عالی زرهی، دوره چتربازی، دوره کوهستان، دوره زبان انگلیسی، دوره اطلاعات رزمی و دورة جنگ افراز چیفتن را طی کرده بود.

شهید کلاهدوز درسال 1352 ازدواج و زندگی مشترک خود را آغاز نمود. حاصل این ازدواج، یک دختر و یک پسر است.

شهید کلاهدوز بعد از انقلاب اسلامی، از دانشگاه افسری به سپاه پاسداران اتقلاب اسلامی مامور و به عنوان قائم مقام سپاه پاسداران، مشغول به خدمت شد.

از جمله اقدامات ایشان پس از انقلاب، شرکت در تشکیل کمیته نظامی در مدرسه علوی (اقامتگاه حضرت امام خمینی(ره))، تشکیل سپاه پاسداران به فرمان حضرت امام(ره) و راه‌اندازی واحدهای آموزشی سپاه پاسداران و نیز توسعة آنها می توان نام برد. همچنین ایشان در تهیه و تدوین اساسنامه سپاه نقش اساسی داشت. آخرین مسؤولیت وی، قائم مقامی فرماندهی سپاه پاسداران بود. شهید کلاهدوز در کنار این وظیفه حساس، در شورای عالی دفاع نیز نقش مؤثری را برعهده داشت.

وی پس از عملیات غرورآفرین ثامن الائمه(که منجر به شکست حصر آبادان شد)، هنگام مراجعت به تهران، در ساعت 19:15 مورخ 1360/7/7بر اثر نقص فنی و سقوط هواپیمای سی-130 نیروی هوایی در روستای دوتویه کهریزک، با جمعی از فرماندهان به درجه رفیع شهادت نائل آمدند. ایشان در ششم مهرماه سال 1360(یک روز قبل از شهادت) به درجه سرهنگ دومی مفتخر شده بود.

 
 
درجه شهادت سردار
مسئولیت هنگام شهادت عملیاتی که در آن به شهادت رسیده است
محل دفن تهران