علم و تفکر

تنکابن

تنکابن ( شهسوار)

تاریخچه شهر تنکابن

ناحیه شهسوار قبلا جزو گیلان بود و حد شرقی آن به نمک آبرود می رسید. خرم آباد (شهسوار) حاکم نشین نواحی قشلاقی و دو هزار حاکم نشین ییلاقی آن محسوب می شد. آثار و اشیایی که در ناحیه کلاردشت و تپه های اطراف بر حسب تصادف به دست آمده است، نشان می دهند که این منطقه در دوره های گذشته، آباد و از تمدن ویژه ای برخوردار بوده است. تنکابن یا شهسوار در گذشته های دور رستمدار هم خوانده می شد. پادوسبانان تا زمان شاه عباس اول حکومت محلی این منطقه را در اختیار داشتند. از دوران صفویه تا سال 1209 هـ . ق که آغاز سلطنت آغامحمدخان قاجار است، این شهر فیض نامیده می شد. در دوره قاجاری نام آن مجددا تنکابن خواندند. پس از سقوط قاجاریه و با روی کارآمدن پهلوی اول نام این شهر شهسوار و با وقوع انقلاب ایران مجددا تنکابن شد . تنکابن امروزی شهری آباد و دیدنی است.

جاذبه های طبیعی

پارک ملی خشکه داران

پارک ملی خشکه داران در مسیر تنکابن به عباس آباد ( نزدیک ساحل دریا) قرار گرفته و 20 هکتار وسعت دارد. این پارک به جهت زیبایی اکولوژیکی، حیات وحش و وجود درخت توسکای قشلاقی مورد حفاظت قرار گرفته است. وجود این جذابیت ها و محیط آرام آن انگیزه سفر و اقامت مسافران است.

تو این منطقه انار وحشی، ازگیل، آلوچه و تمشک فراوون است و در فصلی مناسب میشود  قرقاول، توکا، بوتیمار و انواع پرنده‌های شکاری رودر این پارک دید.
البته پارک خشکه داران گراز، گرگ و شغال هم دارد.